Reseptit
Reseptit on suunniteltu neljän hengen leppoisaan ateriointiin yhdessä ja kiireettä. Ruoat ja reseptit pohjautuvat espoolaiseen ruokaperinteeseen vuosikymmenten ajalta ja tämän päivän espoolaisiin ruokatrendeihin.
Teidän omannäköiset ja -makuiset Dinneri Espoossa -menut ovat enemmän kuin toivottuja. Laitattehan tulemaan kuvia Instagram-tilillemme
Ruokajuomana suositellaan espoolaisten panimoiden juomia sekä kauden omenamehuja.
Paistettu kala tai Muu pulled biif
600 gr kalaa filenä esim kirjolohta tai ahventa
Suolaa
Pippuria
2 kpl sitruunalohko
Paista kala kypsäksi pannulla miedolla lämmöllä
Mausta suolalla ja pippurilla
Asettele sitruunanlohkot lohen vierelle
Muu pulled biif tarjoile sellaisenaan pakkauksen ohjeen mukaan
Kirkas perunasalaatti
3 kpl punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
3 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 kg perunaa
2 tl kapriksia
5 dl rucolaa
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet rasiaan tai kulhoon ja kaada päälle punaviinietikka ja öljy. Mausta seos sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa seuraavan päivään, sekoita välillä muutaman kerran.
Pese perunat ja keitä kypsiksi. Jäähdytä. Leikkaa peruna.
Valuta kaprikset ja hienonna ne kevyesti.
Sekoita perunat ja kaprikset. Nostele marinoituneet punasipulit perunoiden sekaan.
Kaada noin kolmasosa marinointiliemestä kastikkeeksi perunasalaattiin. Säästä loput liemestä ja käytä sitä salaatinkastikkeena tai laita lisää punasipulia marinoitumaan
Tarkista perunasalaatin maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Levitä rucolanlehdet laakeaan tarjoiluastiaan, ja kaada perunasalaatti päälle. Voit myös sekoittaa rucolan perunasalaatin joukkoon.
Tarjoa ja nauti
Vihersalaatti
1 pkt Silmusalaattia
Kauden vihersalaattia
100 gr keräkaalia
Revi salaatit suupaloiksi.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi
Asettele salaatit laakealle tarjoiluvadille
Tarjoile balsami-viinietikan kanssa
Foccaccia
3 ½ dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
½ pss kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa, esim Nuuksion hunaja
Päälle
½ dl rypsiöljyä
12 kpl kirsikkatomaatteja
6 vartta ruohosipulia
Persiljaa
Sormisuolaa reippaasti
Ripottele kuivahiiva 42-asteiseen veteen, sekoita ja anna liueta.
Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa taikina käsin.
Kohota taikinaa liinan alla 30 min.
Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi reippaalla öljyllä.
Kumoa taikina ja levitä taikina painelemalla käsin pellille.
Kohota liinan alla vielä 30 min.
Koristele leipä tomaatinpuolikkailla ja ruohosipulin varsilla haluamaasi kuvioon.
Valele öljyllä.
Ripottele päälle suolaa.
Paista 250 asteessa n. 10-12 minuuttia.
Voitele leipä vielä heti oliiviöljyllä.
Omenapiirakka
100 g leivontamargariinia tai voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
5 isoa omenaa lohkottuna
Kauramuru
50 g leivontamargariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Pehmitä voi. Sekoita joukkoon sokeri ja muna.
Mittaa ainesten päälle jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe.
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Voitele 28-senttinen piirakkavuoka. Kumoa taikina vuokaan ja taputtele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
Asettele omenalohkot taikinan päälle vuokaan.
Valmista kauramuru. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet, kaneli ja vaniljasokeri.
Ripottele seos omenoiden päälle vuokaan.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
Tarjoa piirakka lämpimänä vaniljajäätelön kanssa
Espoolaista jäätelöä valmistavat mm Caminito ja Halmeen leipomo. Caminiton valmistamaa jäätelöä löytyy mm Pirkka-tuotemerkin jäätelöistä. Halmeen leipomon valikoimassa myös omenapiirakka.